Isoleren

Wist u dat glas in lood prima hand in hand gaat met dubbel glas?

Glas in lood in combinatie met dubbel glas

Om het comfort van isolatieglas (warmte en veiligheid) te combineren met glas in lood zijn verschillende mogelijkheden.

Glas in lood ‘los’ combineren met isolatieglas

Wilt u de authentieke uitstraling van glas in lood zoveel mogelijk behouden? Dan adviseer ik om het glas in lood aan de binnenkant direct tegen het isolatieglas te plaatsen – als ware als ‘voorzetraam’. Dit heeft als voordeel dat het glas in lood op ambachtelijke wijze kan worden afgewerkt. Daarbij blijft de structuur van het glas en lood aan de binnenkant zichtbaar terwijl het aan de buitenkant wordt beschermd door isolatieglas.
Que bevestiging van een glas in lood-paneel zijn er verschillende opties waarop een paneel geplaatst kan worden. Afhankelijk van uw wensen en persoonlijke situatie, adviseer ik u hier graag over in een persoonlijk gesprek bij u thuis.

Glas in lood in isolatieglas

Ook is het mogelijk om een glas in lood-paneel in isolatieglas te laten plaatsen (zogeheten triple-glas). Belangrijk is wel om hierbij te realiseren dat de authentieke uitstraling verandert omdat het glas in lood alleen ‘achter glas’ te zien is en daarmee de structuur minder zichtbaar zal zijn.
Daarnaast kan het glas in lood niet op ambachtelijke wijze worden afgewerkt (gekit) en zal niet op natuurlijke wijze verouderen. Ook patina (een middel om het lood en de soldeerpunten donkerder te maken / chemisch te verouderen), zal het glas in lood een andere uitstraling geven dan het origineel.

 

Isoleren

Isoleren is energiebesparend en comfortabel, glas in lood is prachtig en waardevol. Het is heel goed mogelijk beide mooi te combineren en vaak zijn er meer opties dan er op het eerste gezicht lijken te zijn…

Ik kan u uitstekend informeren over verschillende opties en hun specifieke kenmerken – toegespitst op uw persoonlijke situatie uiteraard.

Wilt u meer weten over het isoleren van uw glas in lood?

Laten we dan een afspraak maken, ik ga graag voor u aan de slag!

Bel mij

06-28803806

Adres

Atelier Glas & Loes
Saturnusstraat 33
2024 GH Haarlem

Email mij

glas-en-loes@outlook.com