Restaureren & Repareren

Beschadigd glas in lood? Kapotte of rammelende glaasjes? Staat het glas in lood bol? Ik breng glas in lood weer terug in zo origineel mogelijke staat. En meer…

Weer jaren plezier van uw glas in lood

Bij Atelier Glas & Loes wordt uw glas in lood vakkundig gerestaureerd en gerepareerd – indien mogelijk ook bij u thuis.

Indien nodig wordt het paneel opnieuw in het lood gezet. Dit betekent dat het glas uit het lood wordt gehaald, gereinigd en gebroken- of ontbrekende glaasjes worden vervangen door het best mogelijk passende glas que kleur en structuur. Waar nodig wordt het glas in lood extra verstevigd. Nadat ik het glas opnieuw in het lood heb gezet, wordt het geheel ambachtelijk gekit en afgewerkt – wat het raam zowel waterdicht maakt als extra stevigheid geeft.

Uiteraard zijn reparaties ook mogelijk waarna u weer jaren plezier heeft van uw glas in lood.

Glas in lood weer stralend en stevig

Lood heeft een beperkte houdbaarheid. Glaasjes in een glas-in-loodraam beginnen te rammelen, het raam begint ‘bol’ te staan of ruitjes zijn/gaan kapot. De levensduur van lood wordt beïnvloed door de fysieke omstandigheden én het gebruik en de kwaliteit van gebruikte materialen.

Wanneer het lood te oud of te verweerd is om de benodigde stevigheid aan een glas in lood-raam te geven, is het nodig om het raam opnieuw in het lood te zetten.

In al mijn werk maak ik gebruik van hoogwaardig lood en waar nodig zorg ik voor extra (staal)versteviging van het glas in lood-raam.

Repareren aan huis

Soms zijn er in een glas in lood-paneel maar enkele of zelfs maar één glaasje gebroken.  Wanneer het lood niet is gebroken en nog in goede staat verkeert is het vaak mogelijk om dit ter plaatse te repareren. Meestal is na de reparatie niet of nauwelijks meer te zien welk glaasje is vervangen.

Omdat elke situatie uniek is, maak ik graag (geheel vrijblijvend) een afspraak bij u thuis om een goede inschatting te kunnen maken. U kunt hiervoor ook alvast een beschrijving en foto’s van de situatie e-mailen naar glas-en-loes@outlook.com

Wilt u ook uw glas in lood laten repareren?

Laten we dan een afspraak maken, ik ga graag voor u aan de slag!

Bel mij

06-28803806

Adres

Atelier Glas & Loes
Saturnusstraat 33
2024 GH Haarlem

Email mij

glas-en-loes@outlook.com