Ontwerpen & Maken

In originele stijl of liever eigentijds? Ik ontwerp en maak uw nieuwe glas in lood altijd naar persoonlijke smaak en voork(l)eur

Kies voor sfeer

Nieuw glas in lood? U kiest voor licht en kleur – kortom: voor sfeer!
Of het nu gaat om glas in lood in authentieke stijl wat nu (nog) ontbreekt in huis of om een nieuw eigentijds glas in lood, ik maak met plezier een passend ontwerp.

Ook wanneer u zelf al een idee of concept heeft, denk ik graag met u mee over de mogelijkheden om dit te verwezenlijken in een glas in loodraam dat past in uw situatie. Ik kan u helpen bij het selecteren van het juiste glas, kleuren en structuur, passend bij uw eigen wensen en uw interieur. Ook teken ik altijd het definitieve ontwerp op ware grootte uit, zodat u het beste beeld krijgt van het uiteindelijke resultaat.

Nieuw – net als origineel

Wanneer glas in lood in de loop der tijd verwijderd is of nog ontbreekt in uw huis, ontwerp en vervaardig ik ambachtelijk glas in loodramen identiek aan of in de stijl van de originele ramen. Ook inclusief eventueel brandschilderwerk. 

Vaak kom ik tegen dat er nog (authentiek) glas in lood elders in huis aanwezig is. In dat geval doe ik mijn uiterste best om bestaande kleuren en glassoorten zo goed mogelijk af te stemmen. Samen met mijn opdrachtgever(s) overleg ik in detail over het gewenste ontwerp. Ik kan een exacte kopie maken van het originele patroon, maar ook een nieuw ontwerp maken dat helemaal in stijl is van het bestaande glas in lood.

Ook als in uw huis in de loop der tijd glas in lood vervangen is door bijvoorbeeld dubbelglas, zijn er verschillende opties om de authentieke warme sfeer van glas in lood terug te brengen in combinatie met isolatieglas.

 

Nieuw – eigentijds

Ik ontwerp en maak nieuw glas in lood voor oudere en nieuwere huizen. Eigentijds en helemaal naar uw eigen smaak en voork(l)eur.

Misschien heeft u zelf al een idee of een tekening gemaakt en wilt u van gedachten wisselen over de mogelijkheden? Neem dan contact op en ik denk graag met u mee.

Altijd als ik een raam ontwerp, teken ik het op ware grootte uit. Het ontwerp hang ik bij u thuis op zodat u in uw eigen omgeving rustig kunt bekijken hoe het glas in lood er in werkelijkheid uit zal komen te zien. Ook help ik u bij het selecteren van de juiste glaskleuren en -structuren. Vanwege de lichtinval en sfeer, adviseer ik om het glas uit te zoeken op de plaats waar het glas in lood geplaatst wordt.

Wilt u ook een ontwerp voor nieuw glas in lood?

Laten we dan een afspraak maken, ik ga graag voor u aan de slag!

Bel mij

06-28803806

Adres

Atelier Glas & Loes
Saturnusstraat 33
2024 GH Haarlem

 

Email mij

glas-en-loes@outlook.com